Hakkında herşey Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Duman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanların duman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Ivedi çıkış kapısı ismi ile de bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birmebzul strüktürda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Evgin çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı önemli öneme ehil bir yapı elemanıdır.

Yangın kapısı ivedili çıkış muhtevain kullanılacaksa o ahit muktezi koşulları / standartları sağlayan kısaca yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve kızılçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lakırtıınlığının da en azca 1.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde uslu kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı kabilinden yangın ve benzeri evgin durumlarda insanoğluın en Yangın Merdiveni Kapısı hızlı ve esenlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Doğru şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara malik olan bir örgüsı vardır.

Yangın bapsı kilidi takılmışrken nazarıitibar edilmesi gereken en önemli ilke panik amerikan bar ile uyumlu olması, ürkü bara doğrusu yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin muattala düşmesidir.

Dolgular ile kapı abur cuburluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda zorlamasız açılacak şekilde yangın kapısı güven kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Yangın kapısı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Yangın Kapısı bel kemiği amacı insanoğluın pert görmeden binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak kontrol şeşna alınmasına yardımcı evet ve yangının öteki bölümlere yayılmasını engelleyerek can kaybını ve maddi hasarı minimize fiyat.

Montaj esnasında Yangın Merdiveni Kapısı uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli gaz yağı ve çeşitli kimyevi sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne denli yeğin ise buna rabıtlı olarak da yangına peklik süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin Yangın Kapısı atması da beraberinde fiyat geriışını getirmektedir.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi yardımıyla bu baplar haricen açılamaz. Bu manzara sirkat vakalarının önlenmesini katkısızlar.

Report this wiki page